3D printende Achterhoekse jongeren helpen de zorg.

Het Jeugdjournaal en RTV Oost besteedden deze week aandacht aan de 3D- printende Achterhoekse jongeren. Naast een eerder project rond spatmaskers zijn er nu al vele mondmasker-clips geprint. Kinderen werkend met techniek die samen de zorg ondersteunen. Een van Achterhoek haar mooie kanten.

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2332545-tom-helpt-de-zorg-met-zijn-3d-printer.html

https://www.rtvoost.nl/nieuws/329879/3D-print-van-Tom-10-maakt-werk-van-coronaverpleegkundigen-een-stuk-aangenamer

Artsen en ander zorgpersoneel moeten vaak een mondkapje dragen, maar die zitten meestal niet echt lekker. Tom van 10 wil daarom helpen. Met zijn 3D-printer maakt hij een hulpstukje, waarmee het mondkapje beter vast blijft zitten.

Ik had gezien dat een Amerikaanse jongen dit ook deed. Zo kwam ik op het idee.

Tom

Zijn eerste exemplaar gaf Tom cadeau aan zijn tante, die in een ziekenhuis werkt. Zij was er zo blij mee dat ze Tom vroeg om er meer te maken. Hij schakelde de hulp in van anderen en inmiddels maken veel meer kinderen zelf hulpstukjes met een 3D-printer.

De zelfgemaakte clipjes worden nu gebruikt in verschillende ziekenhuizen, huisartsenposten, de ouderenzorg en instellingen voor mensen met een beperking. Zonder de 3D print faciliteiten van het CIVON en inzet van vele vrijwilligers met een 3D printer was dit nooit mogelijk geweest. Enorm bedankt!

Heeft u ook behoefte aan deze hulpstukjes. De coördinatie hiervan is in handen van Ko van Renssen: j.vanrenssen@telfort.nl.