Achterhoekse gemeenten stellen steunmaatregelen op voor lokaal bedrijfsleven

Bij Achterhoekse gemeenten is de impact van het coronavirus ook goed voelbaar. De dagelijkse dienstverlening van de gemeente is tijdelijk ingericht met de inachtneming van richtlijnen van het RIVM, maar hier blijft het uiteraard niet bij. Achterhoekse gemeenten proberen, waar mogelijk, lokale ondernemers te hulp te schieten.

Marieke Frank, wethouder bij gemeente Oost Gelre, legt uit: ,,Als wethouder met onder meer economie en arbeidsmarkt in de portefeuille probeer ik in nauw contact te staan met het bedrijfsleven in onze gemeente. Door onder meer de lijnen met ondernemingsverenigingen kort te houden blijven wij op de hoogte van wat er speelt bij ondernemers in onze regio. Wat opvalt is dat er logischerwijs een groot verschil zit in de impact per branche en onderneming, maar dat het iedereen raakt is duidelijk.”

,,Doordat wij deze signalen hebben opgevangen hebben wij bij de gemeente Oost Gelre, net als andere gemeente in de regio, ervoor heeft gekozen extra steunmaatregelen te nemen.” Vervolgt Marieke Frank. “Wij bieden ondernemers, onder voorwaarden, de mogelijkheid tot uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen. Met onder meer deze maatregel hopen wij ondernemers net dat beetje ademruimte te geven dat helpt in deze lastige periode.”

De Achterhoekse gemeente hebben zo ieder de situatie in hun gemeente bekeken en geven waar mogelijk steun aan de lokalen ondernemers. Benieuwd wat er in jouw gemeente voor een maatregelen zijn genomen? Check hieronder de site van jouw gemeente:
Gemeente Aalten
Gemeente Berkelland
Gemeente Bronckhorst
Gemeente Doetinchem
Gemeente Oost Gelre
Gemeente Oude IJsselstreek
Gemeente Winterswijk