Sinds de uitbraak van het coronavirus delen Achterhoekse ondernemers vragen, oplossingen en kennis met elkaar op www.achterhoekverbindt.nl. Initiatiefnemers zijn CIVON, VNO-NCW Achterhoek, RCT Gelderland, SIKA (Samenwerkende Industriële Kringen) en 8RHK Ambassadeurs.

Tien actiepunten vormen rode draad
Dik anderhalve maand verder in de coronatijd en een kast vol ervaringen en thema’s rijker, ontwikkelt achterhoekverbindt.nl door. Namelijk van kennisdeler naar een actiegerichte aanpak om samen de crisis beter aan te kunnen. Naast ondernemers sluiten ook de andere O’s (overheid en onderwijs) binnen de 8RHK aan. Tien actiepunten zijn de komende tijd de rode draad om op aan te haken. Deze volgden uit de talrijke onderwerpen die voorbij kwamen in de podcasts en uit input van de zes thematafels van 8RHK Ambassadeurs.

De tien actiepunten zijn:

  1. Regionale inbedding van financiële steun
  2. Fysieke toegankelijkheid van bedrijven/organisaties Achterhoek
  3. Maximaal ondersteunen van het Achterhoekse onderwijs
  4. Internationaal (personen-)verkeer
  5. Collegiaal doorlenen van personeel
  6. Omgang met personeel
  7. Gedragslijnen in de Achterhoek
  8. Herwinnen van vertrouwen
  9. Beheersen van mensenstromen
  10. Ondersteunen retail, horeca en leisuresector

Herwinnen van vertrouwen de basis om te starten
Jan Kaak, ondernemer en voorzitter van de thematafel Smart werken en Innovatie: “Iedereen die mee wilt denken of goede ideeën heeft, roep ik van harte op om die te delen met de deelnemers van achterhoekverbindt.nl. Naast de tien actiepunten zoomen we expliciet in op het herwinnen van vertrouwen.” Mark Boumans, voorzitter van 8RHK ambassadeurs, onderschrijft het belang daarvan: “Er zit ambitie in om wellicht als eerste regio goed uit de startblokken te komen als het kan en mag. Het is ingewikkeld om als overheid die ruimte weer te geven, maar ik zie prachtige initiatieven die vertrouwen geven.”

Meedenken of meedoen?
Zie hier de hele videopodcast en ideeën over de nieuwe actiegerichte aanpak. Meer informatie over de tien actiepunten, samenstelling en ontwikkeling van de groepen volgt op www.achterhoekverbindt.nl. Meedenken of meedoen? U vindt op de homepage de contactgegevens of vul het contactformulier in.