Videopodcast: mobiliteit in de Achterhoek

Wat betekent corona voor de mobiliteit in de Achterhoek? Aan het woord diverse ondernemers die hier direct mee te maken hebben.

Remco Vink is ontwikkelmanager van Arriva-oost. Het heeft vanzelfsprekend een enorme impact gehad in het openbaar vervoer. Ze hebben tot 90% minder mensen in de bus en trein gehad, maar inmiddels neemt het aantal reizigers nu gelukkig weer toe.
Je keten is er niet op ingericht om ineens zover af te schalen. Dat leverde allerlei problemen op die niet waren te voorzien. De verwachting is, met de versoepeling, dat mensen verstandig zijn door drukte te vermijden, maar wel weer gebruik gaan maken van het vervoer.
De voortekenen zijn daarvoor goed. Het is geweldig hoe reizigers zich hebben gevoegd naar de regels die werden opgesteld. Het vraagt veel flexibiliteit, van klant en chauffeur, maar het is maar een enkele keer misgegaan. Het aanpassingsvermogen is bewonderenswaardig.

Niels Hagels, directeur van Urbee, kan over de eerste dip meepraten. Deelfietsen zitten door het hele land en het gebruik viel helemaal stil na de maatregelen. Gelukkige stond vrij snel daarna de telefoon roodgloeiend omdat maaltijdbezorgers een enorme piek kregen en fietsen nodig hadden. Het was snel schakelen, want de vraag werd al snel groter dan het aanbod!
De uitdagingen waren het verplaatsen en een grote toename van de verkoop van e-bikes.

De deelfietsen die bij de stations en op strategische plaatsen in de steden staan worden gelukkig weer steeds meer gebruikt. Je merkt dat het soms een goed alternatief voor mensen in deze tijd, bijvoorbeeld als alternatief voor openbaar vervoer. Ze zijn dus na de eerste dip gegroeid als nooit tevoren.

Mark Melenhorst is associate lector bij het Saxion, waar ze een project gestart zijn met ‘mobility as a service’ in de Achterhoek. Het doel is een app te ontwikkelen waarmee iedereen die een vervoersmiddel heeft die kan delen met mensen die ze niet hebben. De eerste fase had eigenlijk al moeten ingaan, maar ondervond last van corona, met name van de beperking op het aantal mensen per auto. Zoals het er nu uitziet, mede door de versoepelingen, kunnen ze nu starten. Via de app worden nu ook gezondheidsvragen gesteld voordat je een auto instapt. Alle deelvervoer in de Achterhoek moet uiteindelijk aan elkaar verbonden worden.

Patrick Hartemink (Hartemink Group) is een opleider en vervoerder op bijna alle gebieden en werden in de eerste maanden heel hard getroffen. Alles lag stil. Sinds 4/5 weken weer opgestart en vanaf vandaag mogen de touringcar weer rijden zonder beperkingen, maar de verwachting is dat het pas in augustus echt weer aantrekt. Ook op reizen in heel Europa. Pakketdienst is aan de andere kant booming geworden! De omzet van vorig jaar is nu al bereikt.

Chiel van Zeijl is directeur van Wassink Autogroep, zit met zijn bedrijf op 11 locaties met verschillende merken. Het begon met een enorme impact, ook omdat ze voor een deel in Brabant zitten. Lastig was dat een aantal fabrieken ook gelijk dicht gingen. Dus de aanvoer was ook gestopt. Reparatie en gebruikte auto’s kwamen gelukkig al weer snel op gang tot zelfs boven het niveau van voor de corona.
Openbaar vervoer was natuurlijk even een no-go. Dat heeft sommige mensen wellicht over de streep getrokken om gebruikte auto’s te kopen. Dat zit op dit moment boven het niveau van voor corona. Mensen willen niet afhankelijk zijn, zo lijkt het. Private lease neemt toe en is voor de toekomst een concept dat nog verder aan populariteit toenemen. Met het thuiswerken zal de aantal kilometers per auto waarschijnlijk afnemen.

Remco Vink denkt dat dit inderdaad een periode is dat mensen een nieuwe keuze maken. En dat zie je terug in deze verschuivingen. Het thuiswerken heeft best veel in beweging gezet. We hebben een goede digitale infrastructuur en bedrijven staan er veel meer voor open. Met name voor het fileprobleem moet dit toch iets in positieve zin opleveren. Deelvervoer en openbaar vervoer moeten daar een keer de vruchten van plukken. Laten we hopen dat het niet terug gaat naar het oude, met zijn alle op dezelfde tijd in de file.

Patrick merkt dat het contact met elkaar wel heel erg belangrijk blijft. Mensen missen het ook. De combinatie van gebruik is toekomstwerk. Het hele palet dat hier langskomt moet beschikbaar komen. Is het mooi weer pakt men de fiets, maar als het regent leent men een auto of pakt men de bus. Voor ieder wat wils. Het is echt een periode waar mensen andere vervoerskeuzes gaan maken. Welke kant het opgaat is best een spannende.